Skip to content

Rušenjem do napretka (3)- rušenje je seksi

Studeni 4, 2012

Ivana i Goran Višnjić ruše bespravno sagrađeni objekt

grmilo je nedavno na naslovnici Večernjeg lista. Ime ovih novina uistinu je prikladno, jer odražava sumrak ljudske inteligencije koji se u njemu svakodnevno da čitati..

Kako su Ivana i Goran zaslužili da se nađu na naslovnici? Jednostavno.. što je dovoljno dobro za “zvijezde” dobro je i za vas, malog čovjeka.. Ako Ivana i Goran moraju, onda mora da morate i vi… nitko ne može da umakne ruci pravde..

Jesu li Iva i  Gogo zaista sagradili bespravni objekt, hoće li on biti rušen ili legaliziran, manje je bitno..  radilo se, kako prigodno, o gušterni za vodu..

Zašto je naša vlada (EU) toliko navalila na gušterne i bunare? jednostavno.. vađenje vode iz bunara ili sakupljanje kišnice je “neregistrirana djelatnost”, iliti siva ekonomija, neprijatelj hrvatske države.. očekujemo novi stup srama za bespravne grabitelje vode, tog ograničenog resursa u skorijoj budućnosti.

Dakako, sve se ovo događa u vrijeme dok  vlada planira privatizaciju hrvatskih voda i davanje licenci na crpljenje i distribuciju vode posebno pomazanim preduzećima iz tuzemstva i/ili inozemstva.. i dok se planira baciti u velike “projekte navodnjavanja”. Kažu, poljoprivreda nam je nekonkurentna jer se navodnjava.. Pa kako da se navodnjava kad se treba platiti masne pare i dozvole za izvuć vodu iz zemlje i nanovo ju bacit na tu istu zemlju? Meliorizacija, taj veličanstveni pothvat jugoslovenskog inžinjerstva (ubrzano bacanje vode u Savu i Dravu) također mnogo čini za razinu podzemnih voda pa nam se špigl ljeti brzo spušta..

Zato je od javnog i općedobrog interesa popisati sve potencijalne (ne)mušterije/konkurenciju novog vodnog biznisa, svjetski trend koji obećava mnogo para investitorima i mnogo kontrole vlasti..

Ako niste legalizirali kako vam mogu doći naplatiti licencu za bavljenje vodnim biznisom (de facto zabraniti). Ne mogu.. zato, brže bolje legalizirati svoju malu rupu u zemlju.. brže, brže… voda je ograničeni resurs i nije u redu da netko za njega ne plaća.. masno..

http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/zaradom-od-izvoza-vode-arapima-u-10-godina-bi-otplatili-vanjski-dug-220276

 

Oglasi
Napiši komentar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: